Rešenje problema granične vrednosti opšteg reda koje koristi teoremu nepokretne tačke tipa Leray-Schauder - Fabiano, Nicola; Parvaneh, Vahid (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2021)
Uvod/cilj: U radu se prikazuje postojanje generičke Grinove funkcije za problem granične vrednosti proizvoljnog reda koji se javlja kod mnogih pojava konvekcije toplote u, na primer, atmosferi, okeanima i na površini Sunca. Metode: Koristi se teorema nepokretne tačke tipa Leray-Schauder kako bi se utvrdilo postojanje nepokretne tačke u navedenom problemu. Rezultati: Prikazano je rešenje za proizvoljan red problema. Predloženi su neki praktični primeri. Zaključak: Granični problem ima rešenje za proizvoljni n-ti red.