Revizija i poboljšanje nekih novih rezultata u F-metričkim prostorima - Mitrović, Zoran D.; Younis, Mudasir; Rajović, Miloje D. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2021)
Uvod/cilj: Ovaj rad uspostavlja nekoliko novih kontraktivnih uslova u kontekstu takozvanih F-metričkih prostora. Glavni cilj je generalizacija, proširenje, poboljšanje, dopuna i objedinjenje već dobijenih rezultata u postojećoj literaturi. Korišćeno je samo svojstvo (F1) Vardovskog, kao i jedna dobro poznata lema za dokaz da je Pikarov niz F-Košijev u okviru F-metričkog prostora. Metode: Korišćene su metode metričke teorije fiksne tačke. Rezultati: Objavljeni su novi rezultati u vezi sa F-kontrakcijama za dva preslikavanja u okviru F-kompletnih F-metričkih prostora. Zaključak: Dobijeni rezultati predstavljaju značajna poboljšanja, kao i pravu generalizaciju nekih nedavno objavljenih rezultata, što pokazuje primer naveden na kraju rada.