Ponovno korišćenje otpadnih voda - Radosavljević, Milan R.; Šušteršič, Vanja M. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
Jedan od načina da se smanji uticaj nestašice voda, kao i smanjenje zagađenja voda je da se proširi upotreba prečišćene otpadne vode. Lokalni uslovi, uključujući propise, institucije, finansijske mogućnosti, tehnologiju i učešće zainteresovanih strana imaće veliki uticaj na odluke vezane za ponovnu upotrebu otpadnih voda. Može se primetiti da mora da se krene napred ka razvoju strategija i planova za ponovnu upotrebu otpadnih voda. Međutim, njihov uspeh i održivost će zavisiti od političke volje, svesti javnosti i aktivne podrške nacionalnih i međunarodnih agencija da stvore povoljno okruženje za promociju ekološki održive tehnologije.