Savremeno naoružanje i vojna oprema za broj 4/2013 - Tišma, Mladen R. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
Višenamenski borbeni avion MiG-29M/M2 preimenovan u MiG-35/D; Tekstron razvija laki jurišnik i izviđač; Boing i Saab o mogućnosti da ponude Gripen na konkursu T-X za novi avion za obuku američkog ratnog vazduhoplovstva; Predstavljena trenažna verzija ruskog borbenog helikoptera Mi-28; Nemački Evrofajteri dobijaju sposobnost za lovačko-bombarderska dejstva tek 2017. godine; Prikazan prototip S-350 Vitjaz, novog ruskog raketnog sistema za protivvazduhoplovnu odbranu; Poljskom RV-u isporučeni prvi modernizovani lovci MiG-29; Počela proizvodnja argentinskih školsko-borbenih aviona IA-63 Pampa III; Kineska borbena bespilotna letelica spremna za letna opitivanja; Helikopter Mi-8MSB oborio visinski rekord; Turski školski avion HÜRKUŞ izveo prvi let.