Prikaz knjige „Energetski kompleksi u transportu“ autora L. I. Grečihina i N. G. Kuca - Gaćeša, Nebojša N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
U ovoj knjizi dat je prikaz rada motora sa unutrašnjim sagorevanjem, opisana njegova efikasnost, a takođe urađena analiza osnovnih pravaca usavršavanja rada toplotnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Knjiga sadrži detaljan prikaz efikasnosti rada rotornih motora tipa Vankela, Isaeva, Sedunova, Ivanova, kao i motora kod kojih rotor vrši funkciju lopatica turbine u motoru. Takođe, knjiga sadrži i analizu efikasnosti rada turbokompresorskih i turboreaktivnih motora, kao i uticaj nepokretne i pokretne toplotne provodljivosti na efikasnost rada toplotnih motora. Centrali deo knjige posvećen je analizi efikasnosti rada hibridnih energetskih sistema uz primenu toplotnih pumpi.