Adaptivno upravljanje prihvatanjem zahteva u WCDMA mreži - Šunjevarić, Milan Manojle; Đukanović, Goran Z.; Gospić, Nataša M. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
U ovom radu urađen je kritički pregled algoritama za kontrolu pristupa u mobilnim bežičnim mrežama. Dat je i osvrt na metode adaptivnog upravljanja prihvatanjem zahteva u WCDMA mrežama, kao i pregled algoritama koji se koriste za ovu namenu. Izvršeno je njihovo poređenje i dati su odgovarajući komentari na osnovne karakteristike ovih algoritama. Pojašnjeni su OVSF kodovi i uticaj načina njihove raspodele na kapacitet sistema i verovatnoću blokiranja zahteva.