Identifikacija parametara modela jednosmernog motora u prostoru stanja - Stanković, Momir Ranislav; Manojlović, Stojadin M.; Naumović, Milica B. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
U laboratorijskom okruženju izvršena je identifikacija parametara modela u prostoru stanja motora jednosmerne struje primenom metode najmanjih kvadrata. Verifikacija rezultata je urađena poređenjem karakterističnih signala motora i modela dobijenog na osnovu vrednosti estimiranih parametara. Poklapanje ovih signala pokazalo je mogućnost primene navedenog algoritma estimacije parametara.