Savremeno naoružanje i vojna oprema za broj 2/2013 - Ostojić, Nikola M. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
- Poboljšаni EMTAS kompjuterski sistem za kontrolu minobаcаčke vаtre iz Mistrаl Inc - Otkazan nastavak projekta vojnog balona LEMV - Projekat MULE (LS3) - Četvoronožni roboti izvršavaju glasovne komande - Projekat Gladijus – nemački sistem vojnika budućnosti - Odeća za zaštitu od osmatračkih uređaja bespilotnih letelica - Ruske padobranske jedinice naoružavaju se jurišnim robotom MRK-27 BT - Očno sočivo umesto naglavnog displeja za proširenu stvarnost