O nekim F-kontraktivnim preslikavanjima Piri-Kumam-Dungovog tipa u metričkim prostorima - Vujaković, Jelena; Radenović, Stojan (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2020)
Uvod/cilj: U članku su uspostavljeni novi rezultati za preslikavanja Piri-Kumam-Dungovog tipa u kompletnom metričkom prostoru. Cilj rada jeste da se poboljšaju već objavljeni rezultati. Metode: Koristeći svojstvo strogo rastuće funkcije, kao i poznatu lemu formulisanu u (Radenović et al, 2017), dokazano je da je Pikarov niz u stvari Košijev. Rezultati: Dobijeno je nekoliko novih rezultata posmatrajući F-kontraktivna preslikavanja od S u kompletnom metričkom prostoru. U dokazu je korišćena samo osobina (W1). Zaključak: Autori veruju da dobijeni rezultati predstavljaju značajan doprinos dosadašnjim poznatim rezultatima.