Fibrilacija pretkomora uzrokovana strujnim udarom - Stojanović, Milovan; Ilić, Bojan; Deljanin-Ilić, Marina; Ilić, Stevan (Vojnosanitetski pregled, 2023)
Uvod. Strujni udar može dovesti do različitih poremećaja srčanog ritma poput asistolije, ventrikularne fibrilacije, sinusne tahikardije i srčanih blokova. Ipak, nastanak atrijalne fibrilacije (AF) kao posledice strujnog udara, dešava se retko. Prikaz bolesnika. Bolesnik, star 47 godina, primljen je u ambulantu nakon strujnog udara (
Keywords: antiaritmici; fibrilacija pretkomora; lečenje lekovima; povrede električnom strujom; elektrokardiografija