Health and hygiene opportunities in the Serbian Army at the end of the 19th century (according to the “Warrior” writing) - Petrović, Nenad Ž. (Vojnosanitetski pregled, 2021)
У чланку се на основу писања часописа Ратник обрађује како су војни лекари посматрали систем регрутације, опште здравствене прилике и услове живота у касарнама предлажући њихово побољшавање. Такође је посвећена пажња статистици обољевања и смртности у војсци.