PRIMENA VIŠEKRITERIJUMSKE METODE EDAS U RANGIRANJU KANDIDATA ZA RAD U TURISTIČKOJ PRIVREDI I UVOĐENJE KOREKTIVNOG KORAKA - Štilić, Anđelka; Nicić, Miloš; Zimonjić, Borko; Njeguš, Angelina (Turističko poslovanje, 2019)
Cilj ovog rada jeste da prikaže jednu relativno novu metodu višekriterijumske analize EDAS i da pokaže njenu primenljivost u rangiranju kandidata za rad u turističkoj privredi. Primer korišćenja metode EDAS koji je ovde iznet nije konstruisan već je segment šireg istraživanja i koristi realne podatke i zahteve, ali doveo je i do realnih problema u cilju čijeg rešavanja je razvijena ekstenzija metode EDAS – EDAS+ koja je testirana i koja je dala zadovoljavajuće rezultate. Ključne reči: težinski faktori, EDAS, normalizacija podataka, korektno preslikavanje argumenata.