ULOGA MENADŽMENTA U USPEŠNOJ ORGANIZACIJI KONFERENCIJA: STUDIJA SLUČAJA HOTELA HOLIDAY INN MUNICH CITY CENTRE - Bjelić, Katarina; Jarman, Darren; Kuhn, Sebastian; Vujko , Aleksandra (Turističko poslovanje, 2025)
Ovaj rad istražuje ulogu menadžmenta u uspešnom organizovanju konferencija, sa posebnim fokusom na industriju događaja, poznatu kao MICE industrija. Definisani su pojmovi i značaj MICE industrije, kao i njen uticaj na konkurentsku prednost hotela. Rad predstavlja studiju slučaja hotela Holiday Inn u Minhenu, koji je deo međunarodnog hotelskog lanca IHG (InterContinental Hotels Group). Analizirani su IHG standardi i karakteristike hotela Holiday Inn, sa posebnim osvrtom na organizaciju događaja unutar hotela. Rad detaljno razmatra proces organizovanja događaja u hotelu Holiday Inn, naglašavajući ključnu ulogu menadžmenta u ovom procesu. Posebna pažnja posvećena je politikama i setu vrednosti koje menadžeri događaja moraju slediti kako bi osigurali uspešnu organizaciju konferencija. Takođe, rad analizira kako menadžment može doprineti stvaranju konkurentske prednosti kroz efektivno planiranje, komunikaciju i izvršenje konferencijskih događaja, čime se povećava zadovoljstvo klijenata i lojalnost gostiju. U tom kontekstu, primena strategijskog menadžmenta i menadžmenta projekta omogućava integraciju dugoročnih ciljeva sa svakodnevnim operacijama, osiguravajući efikasno i uspešno upravljanje svim aspektima organizacije događaja.
Keywords: upravljanje događajima; efikasnost menadžmenta; strategijski menadžment i upravljanje projektom; organizacija banketa; Holiday Inn Munich City Centre; Intercontinental Hotels Group