TEORIJSKI PREGLED I ANALIZA LITERATURE O ULOZI ŽIVOTNE SREDINE NA ZDRAVSTVENI TURIZAM - Jevtić, Miljana; Gajić, Tamara; Vukolić, Dragan (Turističko poslovanje, 2024)
АпстрактОвај рад представља теоријски преглед и анализу литературе о улози животне средине у здравственом туризму. Истражују се кључни фактори животне средине, као што су квалитет ваздуха и воде, биодиверзитет, климатске и географске карактеристике, и њихов утицај на развој здравствених туристичких дестинација. Такође, рад разматра како очување природних ресурса и примене одрживих пракси у сектору туризма могу допринети дугорочној одрживости здравствених дестинација. Поред еколошких аспеката, у раду се анализирају социо-економски и културни утицаји здравственог туризма на локалне заједнице и регионални развој. Кроз свеобухватан преглед постојеће литературе, овај рад пружа теоријски оквир за будућа истраживања и развој стратегија које унапређују синергију између заштите животне средине и здравственог туризма.Top of FormBottom of Form
Keywords: Кључне речи: животна средина, здравствени туризам, туристичка понуда