DRUŠTVENE MREŽE I NjIHOV UTICAJ NA IZBOR RESTORANA NA PRIMERU UGOSTITELjSKO-TURISTIČKE INDUSTRIJE REPUBLIKE SRBIJE - Stanojević, Mateja; Kalenjuk Pivarski, Bojana; Šmugović, Stefan; Stošić, Tamara (Turističko poslovanje, 2024)
Друштвене мреже су настале као један од облика online комуницирања корисника интернета. Иако многи угоститељски објекти имају свој веб сајт,  веома је  важна њихова присутност на друштвеним мрежама, као и оптимизација ова два канала. На друштвеним мрежама угоститељски објекти, потенцијалне кориснике услуга могу информисати о својим услугама, снижењима, организовању догађаја, посебним понудама, али могу и да представе сопствене фотографије, видео записе, виртуелне туре кетеринг објекатаи на тај начин да допринесу опипљивости угоститељске услуга. Предмет овог рада је утицај који коришћење друштвених мрежа има на избор кетеринг објеката на примеру угоститељско-туристичке индустрије Републике Србије и значај за угоститељство. Задатак овог рада је да истражи факторе који одређују утицај коришћења друштвених мрежа на избор кетеринг објеката од стране потрошача, са циљем дасе утврди који су то фактори који имају утицај на коришћење друштвених мрежа и да ли то утиче на доношење одлуке о одлазаку у угоститељски објекат.
Keywords: кетеринг; угоститељство; друштвене мреже; Република Србија