UPRAVLJANJE HRANOM I PIĆEM U HOTELIMA: IZAZOVI, MOGUĆNOSTI I NAJBOLJE PRAKSE - Zrnić, Miloš; Gajić, Tamara; Vukolić, Dragan; Knežević, Snežana; Knežević, Miroslav (Turističko poslovanje, 2023)
Ovaj rad istražuje različite aspekte upravljanja hranom i pićem u hotelima i naglašava značajnu ulogu koju ova oblast igra u hotelskom poslovanju. Ovaj rad daje pregled literature objavljene od 2013. godine, fokusirajući se na primenu najnovijih pristupa u upravljanju hranom i pićem u hotelima uopšte. Komparativna analiza je korišćena da bi se stekao bolji uvid u upravljanjem hranom i pićem u različitim hotelima. U radu će biti analizirani ključni trendovi u oblasti upravljanja hranom i pićem u hotelima i istražiti kako primena novih tehnologija i pristupa može uticati na efikasnost i profitabilnost poslovanja.