PROGRAMI LOJALNOSTI U HOTELIJERSTVU NA PRIMERU HOTELA HOLIDAY INN SUSCHEVSKY - Tošić, Violeta; Tucović, Miloš; Tošić, Teodora (Turističko poslovanje, 2021)
У овом раду биће представљен један од основних аспеката формирања сталних приоритета компаније ‒ лојалност потрошача, на примеру хотелског тржишта у Руској Федерацији. Хотелско тржиште у Руској Федерацији је у развоју и има значајан потенцијал даљег раста. Ову чињеницу потврђује повећан број улагања, о чему говори појављивање на тржишту великих међународних хотелских ланаца попут The Rezidor Hotel Group, InterContinental Hotels Group, Marriott International.Истраживање, анализе и стални рад на постизању лојалности потрошача важна су тема међу водећим маркетиншким стручњацима. Тачније, тема програма лојалности којим компанија обезбеђује сталне потрошаче, а самим тим остварује и сопствени раст и развој, веома је актуелна. У складу с тим, изабрана је тема која представља поменуту анализу на потпуно другом, за нас неконкурентном тржишту, која може донети занимљиве и важне примере и закључке који се даље могу имплементирати и у нашој средини.
Keywords: lojalnost potrošača; programi lojalnosti; hoteli