TURISTIČKA VALORIZACIJA I ZNAČAJ SAKRALNIH OBJEKATA NA PODRUČJU OPŠTINE TITEL - Todorov, Predrag; Mijuk, Nenad; Tošić, Teodora (Turističko poslovanje, 2021)
Apstrakt: Sakralni objekti predstavljaju građevine koje služe za religiozne ili ritualne svrhe. Na teritoriji opštine Titel izgrađeno je jedanaest sakralnih objekata, koji su nastali kao posledica određenih istorijskih događaja na ovom prostoru. Svi sakralni objekti na ovom prostoru sagrađeni su u periodu od 18. do 20. veka, a neki su proglašeni za spomenike kulture. Da bi se procenila vrednost sakralnih objekata na teritoriji opštine Titel, sa stanovišta turizma, potrebno je izvršiti njihovu kompleksnu analizu, utvrditi značaj za ovaj i širi prostor, utvrditi trenutno stanje i eventualne mogućnosti bolje promocije, na osnovu čega će se uraditi turistička valorizacija, odnosno vrednovanje i sveukupna procena.
Keywords: Opština Titel; sakralni objekti; turistička valorizacija