PREDVIĐANJE BROJA TURISTA PRIMENOM MAŠINSKOG UČENJA - Petrović, Đorđe; Ćebić, Branko; Beljić, Dejan (Turističko poslovanje, 2021)
U ovom radu je dat pregled aktuelnih modela mašinskog učenja iz vremenskih serija i njihova primena za potrebe predviđanja broja turističkih poseta u narednom periodu. Pojava virusa Covid-19 je generalno imala veliki uticaj na Turizam i unela veliku neizvesnost u ovu oblast. Primena mašinskog učenja i pokušaj predviđanja broja turističkih poseta u narednom periodu, može da bude korisna onima koji se bave ponudom u ovoj oblasti.
Keywords: mašinsko učenje; vremenske serije; turizam; posete; predviđanje