KRITERIJUMI PRI DONOŠENJU ODLUKE O ODABIRU KUPALIŠTA ZAVISNO OD NIVOA ZNANJA O PLAVOJ ZASTAVICI U CRNOJ GORI - Šljivančanin, Svetlana (Turističko poslovanje, 2020)
Kupališta u Crnoj Gori predstavljaju generator razvoja turističke privrede. Njihova uređenost i opremljenost je izvršena u skladu sa zakonskom regulativom. U poslovanju se ne primjenjuju međunarodni standardi, ali jedan dio kupališta posjeduje prestižno međunarodno priznanje “Plava zastavica”, koje garantuje kvalitetno pruženu uslugu i zaštitu životne sredine na visokom nivou. Kupališni gosti imaju različite kriterijume za odabir plaže na kojoj će se odmarati i njihov izbor ne zavisi samo od subjektivnih afiniteta, već i od kvalitetne ponude i znanja o plavoj zastavici.
Keywords: standard, kupališta, plava zastavica, korisnici usluge