Kreativne industrije kao faktor brendiranja turističke destinacije - Jovičić Vuković, Ana; Berić, Dejan; Terzić, Aleksandra; Gagić, Snježana (Turističko poslovanje, 2019)
Privlačnijim za turiste biće one destinacije, odnosno države, regije i mesta koje nude najveću vrednost za uložen novac ili distinktivnost i jedinstvenost koju nije moguće zameniti alternativnom destinacijom. Cilj rada je da ukaže na mogućnosti, značaj i sinergiju kulture i kreativnih industrija u funkciji brendiranja destinacija u turizmu. Metodologija rada podrazumeva kabinetsko istraživanje, odnosno pregled odabrane naučne i stručne literature, kao i prikaz primera najbolje prakse mesta koja su prepoznavanjem i afirmacijom kreativnih industrija doprineli razvoju inovativne turističke ponude i time obezbedili sebi ekonomski prosperitet i unapređen imidž. Ključne reči - brendiranje destinacije, kreativni turizam, kreativne industrije, kultura