ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ У РУРАЛНОМ ТУРИЗМУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ - Đurović, Mladenka; Borković, Milana; Tošić, Teodora; Simić, Aleksandra (Turističko poslovanje, 2022)
Савремени трендови на туристичком тржишту, посебно у тренутку када је свет погођен епидемијом глобалних размера, условио је повратак природи, здравом начину живота, домаћим производима и потребом за психофизичким одмором. Све више туриста се одлучује за краћа путовања и боравак у руралним подручјима, далеко од гужве која је присутна у популарним туристичким дестинацијама. Руска Федерација је подручје са значајним ресурсима за развој руралног туризма. Данас велики број руских региона, ослањајући се на јединствену природу, богато културно и материјално наслеђе, традицију сеоског становништва, успешно реализује пројекте у области сеоског туризма. Такви региони укључују Калушку, Вологдску и Јарославску област, Републику Алтај, Бурјатију и Хакасију и многе друге. Према најновијим истраживањима, потенцијал сеоског туризма у Русији у наредних 10-15 година може се проценити на 50 милијарди рубаља. Циљ овог рада је да се на овом примеру добре праксе укаже на могућности унапређења и развоја руралног туризма у региону.