ОСОБИНЕ ТРАДИЦИОНАЛНИХ ПРЕХРАМБЕНИХ ПРОИЗВОДА КАО ПРЕДИКТОР ПОТРОШЊЕ У УГОСТИТЕЉСТВУ – НА ПРИМЕРУ ОДАБРАНИХ ОБЛАСТИ У ВОЈВОДИНИ - Stošić, Tamara; Šmugović, Stefan; Ivanović, Velibor; Kalenjuk Pivarski, Bojana (Turističko poslovanje, 2022)
Традиционални прехрамбени производи чине веома важан сегмент угоститељско-туристичке понуде. Они утичу на стварање слике о одређеној држави или регији у свести потрошача. Унапређење и повећање потрошње традиционалних прехамбених производа и њихова већа заступљеност у понуди угоститељских објеката, може имати мулипликативан ефекат на већи број делатности, а пре свега на произвођаче тих производа, који обично спадају у групу малих и средњих произвођача. Предмет рада чине традиционални прехрамбени производи, односно важност њихових особина посматрано из угла запослених на менаџерским функцијама у угоститељским објектима у Срему и Северној Бачкој. Основни задатак овог рада је да прикаже ставове менаџерског особља угоститељских објекта у Срему и Северној Бачкој према квалитетима традиционалних прехрамбених производа (тржишним, производним и техничким особинама) који утичу на избор куповине. Основни циљ овог рада је прикупљање података о традиционалним прехрамбеним производима који се користе у припреми оброка у угоститељским објектима у окружењу и чије су карактеристике кључне за њихов избор.