Kriterijumi intervalnog tipa i proširenje metode EDAS + u EDAS++ - Štilić, Anđelka (Turističko poslovanje, 2020)
Višekriterijumski problemi spadaju u slabo strukturirane probleme odlučivanja jer se odvijaju u uslovima stohastičnosti (neodređenosti). Ovo se pre svega odnosi na broj kriterijuma i složenost njihovih međusobnih relacija među kojima može da postoji potpuna suprotstavljenost, kao i na metodološki raznorodan prostor utvrđivanja preferencijala odnsono težinskih faktora koji bitno utiču na rezultate odlučivanja. U ovom radu akcenat je na uvođenju novih vrsta kriterijuma: kriterijuma intervalnog tipa 1 – 4 i njegovoj implemantaciji u EDAS+ metod višekriterijumske analize.