ЗАДОВОЉСТВО УСЛОВИМА РАДА ЗАПОСЛЕНИХ У РЕСТОРАТЕРСТВУ НОВОГ САДА - Šmugović, Stefan; Kalenjuk, Bojana M; Grubor, Biljana (Turističko poslovanje, 2020)
Задовољство запослених је један од кључних услова за успех сваког предузећа. Да би организација постигла успех у пословању мора познавати своје запослене и ускладити њихове индивидуалне потребе и циљеве са организационим циљевима. Угоститељство, као делатност у експанзији, карактерише велика флуктуација запослених, што проналажење и задржавање квалитетног особља чини веома озбиљним задатком за органзацију. Како би повећале своје шансе и задржале компетентно особље организације морају бринути о задовољству својих запослених. Циљ овог истраживања је утврђивање степена до кога се ресторани у Новом Саду брину о задовољству својих запослених и да ли врста ресторана (као битна одредница за услове рада) одређује степен њиховог задовољства.