Намере путовања и промене понашања током пандемије ЦОВИД-19: емпиријске импликације за индустрију путовања и туризма - Gaonkar, Sadanand (Turizam, 2022)
Епидемија ЦОВИД-19 је јадно пореметила туристичку индустрију и начин живота људи. Будући да епидемија још није окончана, претпоставља се да ће се намјера и понашање људи према путовању промијенити. Стога, у овом контексту, студија користи емпиријско истраживање како би испитала намере путника током путовања током пандемије ЦОВИД-19 и идентификовала промене у понашању које су путници могли доживети током посете било којој дестинацији током пандемије. У ту сврху, прикупљени су примарни подаци од 121 путника насумично и анализирани помоћу дескриптивне статистике, регресионе анализе, АНОВА, упареног и независног т-теста узорка. Резултат указује на то да на намере путовања испитаника утиче перцепција контроле понашања. Такође се открива да ће испитаници изабрати само оне дестинације које су предузеле све мере предострожности. Студија закључује да је пандемија ЦОВИД-19 значајно утицала на понашање путника на путовањима.