Optimizacija generatora sa elektronskim cevima - Milićević, Miroslav (Termotehnika, 2016)
Energetska elektronika, se zadnjih decenija, razvila zbog velikog progresa i zahvaljujući razvoju i proizvodnji poluprovodničkih komponenti kao što su tiristori i tranzistori. No, i pored velike primene poluprovodnika u energetskoj elektronici, veliku i važnu primenu imaju elektronske cevi i to kod postrojenja i uređaja gde se traže velike snage i gde se koristi visoka frekvencija. Stoga je u ovom radu dat pregled generatora sa elektronskim cevima koji se koriste u elektrotermiji.