ЈУГОСЛОВЕНСКИ НАЦИОНАЛНИ ФРОНТ: ПОКУШАЈ(И) УЈЕДИЊЕЊА ЈУГОИНТЕГРАЛИСТИЧКЕ ЕКСТРЕМНЕ ДЕСНИЦЕ 1935–1939. - Dragosavljevic, Vasilije (Srpska politička misao, 2024)
У овом раду настојаћемо да реконструишемо историјат покушаја југоинтегралистичких политичких организација – Југословенске националне странке, Југословенске народне странке и Југословенског народног покрета Збор да током друге половине 30-их година успоставе међусобну сарадњу и формирају коалицију Југословенски национални фронт како би се ефикасније супротставиле неформалном процесу федерализације југословенске државе који је покренула влада Југословенске радикалне заједнице. Централну тему рада представљаће ток преговора између југоинтегралистичких организација као и однос режима Милана Стојадиновића према идеји уједињења присталица националног и државног унитаризма. Детаљније истраживање концепта Југословенског националног фронта осветлило би позадину и контекст многих политичких догађаја (попут Арнаутовићевог атентата на М. Стојадиновића и афере Техничка унија) који су обележили политички живот прве југословенске државе
Keywords: интегрално југословенство; Југословенски национални фронт,; Југословенска радикална сељачка демократија; Богољуб Јевтић; Југословенска национална странка; Петар Живковић; Југословенска народна странка; Светислав Хођера; Југословенски народни покрет Збор; Димитрије Љотић