PROJEKAT “IGRA GOVORA I JEZIKA”‒ INKLUZIVNA PREDSTAVA MLADIH SA GOVORNIM POREMEĆAJIMA - Dimoski, Sanja (Specijalna edukacija i rehabilitacija, 2014)
Ovo saopštenje daje kratak prikaz Projekta "Igra govora i jezika", koji predstavlja uključenje mladih sa dugogodišnjim formama mucanja u proces psihološko-dramskih radionica i pravljenja dramske predstave. Autor Projekta je Sanja Dimoski, psiholog sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu. Završnicu Projekta predstavlja izvođenje predstave "Žak ili pokornost" po motivima drame Ežena Joneska. Ovo je prva inkluzivna predstava u kojoj učestvuju mladi sa ovom vrstom govorne patologije u našoj sredini. Efekti projekta zadovoljili su očekivane ciljeve u pogledu smanjenje psiholoških teškoća koje prate mucanje kod odraslih.