Stavovi studenata prema nastavi engleskog jezika struke na fakultetima - Ivančević Otanjac, Maja (Specijalna edukacija i rehabilitacija, 2021)
Uvod: Nastava engleskog jezika struke na fakultetima ima za cilj da zadovolji potrebe obično velikih i heterogenih grupa studenata. Cilj: Cilj ovog rada je da ispita stavove studenata Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu, prema nastavi engleskog jezika struke, stečenom znanju engleskog jezika iz oblasti specijalne edukacije i nastavnim materijalima. Pored toga, rad ispituje i mogući uticaj opšteg engleskog jezika na pomenute varijable. Metode: Za prikupljanje podataka je korišćen onlajn upitnik koji je popunilo 75 studenata koji su slušali Engleski jezik tokom 2020. i 2021. godine. Njihovo znanje opšteg engleskog jezika utvrđeno je dostupnim onlajn testom. Rezultati; Rezultati pokazuju da je većina studenata zadovoljna stečenim znanjem engleskog jezika iz oblasti specijalne edukacije i nastavnim materijalima, kao i da nivo znanja opšteg engleskog jezika nije bitno uticao na njihove stavove prema nastavi engleskog jezika struke. Zaključak: Dobijeni rezultati su ohrabrujući jer ukazuju na zadovoljstvo studenata nastavom engleskog jezika struke koja se izvodi u velikim grupama na fakultetu.