Utisci jednog Francuza o Balkanu XVIII veka - Galunov, Todor (Sociološki pregled, 2020)
Ovaj rad daje pregled knjige Dalibora Elezovića Balkans in letters: the impressions of an 18th-century Westerner. Govori o knjizi zasnovanoj na epistolarnom materijalu iz pera nepoznatog Francuza na proputovanju Balkanom u osamnaestom veku. Knjiga se bavi izučavanjem epistolarnog diskursa u fokusu savremene nauke o istoriji i ostalih nauka. Usredsređen je na značaj pisama jednog zapadnjaka o slici Balkana u osamnaestom veku, s obirom na to da ne postoji mnogo izvora sličnog sadržaja.
Keywords: Balkan u osamnaestom veku; epistolarni materijal; istoriografija; Dalibor Elezović