Vozila bez vozača – pro et contra - Tomić-Petrović, Nataša M.; Miladinović, Slobodan M. (Sociološki pregled, 2019)
U radu se obrađuju svetska iskustva u testiranju i prihvatanju vozila bez vozača, ističe se značaj pravnog regulisanja autonomnih vozila posebno kroz analizu pravne regulative u državi koja je najviše postigla u razvoju ove tehnologije i njenoj današnjoj upotrebi, pruža sociološka dimenzija upotrebe ovih vozila, a potom razmatra i odnos Republike Srbije prema vozilima budućnosti i prednosti i nedostaci koje ona donose. Pravni uslovi samo su jedna, ali značajna prepreka za vozila bez vozača, mada se okolnosti u ovoj oblasti postupno menjaju.
Keywords: Vehicles without drivers||; ||Vozila bez vozača; legislation||; ||pravna regulativa; sociological aspect||; ||sociološki aspekt