Transnacionalna kapitalistička klasa - Vuletić, Vladimir (Sociološki pregled, 2023)
U tekstu se analizira pitanje zbog čega teorije koje u svom središtu imaju pojam transnacionalna kapitalistička klasa nisu dovoljno prepoznate u sociološkim udžbenicima. To je prilika da se predstave radovi dva najznačajnija teoretičara koji u središtu svojih teorija imaju ovaj pojam.
Keywords: kapitalizam; transnacionalna kapitalistička klasa (TKK); transnacionalne korporacije; hegemonija; konzumerizam