Fudbal u lancu navijačkog nasilja – iz medijskog ugla - Milenković, Vesna; Milenković, Dejan (Sociološki pregled, 2022)
Cilj sprovedenog istraživanja jeste sagledavanje fudbala u lancu navijačkog nasilja sa posebnim osvrtom na izveštavanje medija kao društvenih subjekata čiji je zadatak da podstiču ostale agense društva da ozbiljnije shvate problem i efikasnije reaguju na nasilno i huligansko ponašanje fudbalskih navijača. Povezivanjem teorijskih saznanja i empirijskih podataka, u radu su u okviru predmeta istraživanja u medijskom kontekstu sagledani primeri nasilja navijača na fudbalskim stadionima pre, za vreme i posle fudbalskih utakmica. Zaključuje se da se samo organizovanom društvenom akcijom svih agenasa, a posebno medija, može doći do rešenja problema nasilja i huliganizma.
Keywords: mediji; fudbal; nasilje; huligani