Komunikacijski jaz između analognih roditelja i digitalne dece - Boranijašević, Marija R. (Sociološki pregled, 2021)
Cilj sprovedenog istraživanja bio je da utvrdi da li, i u kojoj meri, postoje razlike u komunikacionoj praksi između današnjih roditelja i njihove dece. Predmet istraživanja predstavljale su komunikacione navike roditelja i dece, kao i njihova međusobna komunikacija. Bilo je potrebno utvrditi da li roditelji koji pripadaju X generaciji i bebi-bum generaciji, koje karakteriše „analogni” pristup komuniciranju, i deca, pripadnici „digitalne” Z generacije, zaista komuniciraju na različit način i uglavnom pripadaju dvema grupama: digitalnim stanovnicima ili digitalnim posetiocima.
Keywords: komunikacija; digitalni stanovnici; digitalni posetioci; roditelji; deca