Saša Marković, Od prisajedinjenja do prekrajanja: Vojvodina u Kraljevini SHS/Jugosaviji 1918–1941. - Vajagić, Predrag (Sociološki pregled, 2021)
Tekst predstavlja kritički osvrt na monografiju Saše Markovića, istoričara i profesora na Pedagoškom fakultetu u Somboru. Monografija predstavlja sintezu dosadašnjih dometa istoriografije, kao i autorovih višegodišnjih istraživanja iz kojih je proisteklo više zapaženih naučnih radova. Osnovna namera autora je da čitaocu pruži jasan i razumljiv pregled razvoja političkih ideja u srpskoj građanskoj misli Vojvodine tokom međuratnog perioda.
Keywords: Vojvodina; prisajedinjenje; parlamentarizam; integralno jugoslovenstvo; prekrajanje; Kraljevina SHS/Jugoslavija