Revolt i nada kroz društvene mreže - Ilić, Teodora (Sociološki pregled, 2021)
U radu se daje osvrt na Kastelsovu knjigu Mreže revolta i nade: društveni pokreti u doba interneta, koja reafirmiše snagu novih društvenih pokreta, ukazujući na njihovu promociju u virtuelnom prostoru i izvodeći na osnovu toga zaključak o njihovoj spontanosti, nenasilnosti i demokratičnosti kao svojstvima koja su im inherentna, a što se može problematizovati.
Keywords: Manuel Castells; društveni pokreti; društvene mreže; „internet revolucije”; Arapsko proleće