Srbija u predvečerju revolucije 4.0 - Bazić, Jovan R. (Sociološki pregled, 2019)
Osvrt na ovu knjigu izražen je kroz dijalektičko-sintetički pristup, kojim se razmatraju različita pitanja stanja srpske nauke i razvoja Srbije u vreme velikih tehnoloških inovacija u svetu. Ovde je reč o integralnom razvoju, koji uključuje nauku, obrazovanje i kulturu, kao generatore razvoja društva, jer su jedino oni u stanju da odgovore na složena iskušenja savremenog sveta i ponude viziju razvoja.