Komparacija dve društvene delatnosti - Košarac, Biserka R. (Sociološki pregled, 2020)
U radu je data analiza monografije Dobrica Ćosić između politike i književnosti autora dr Zorana Avramovića. U prvom delu rada predstavljena je struktura monografije i osnovni teorijski okviri od kojih autor polazi u istraživanju odnosa književnog stvaralaštva i političke delatnosti Dobrice Ćosića. Nakon toga se razmatraju istraživanja i argumentacija koji dokazuju da Ćosić svoje književno delo nije narušio svojim političkim shvatanjima i angažmanom, kao i da se kako to i autor ove monografije tvrdi može govoriti o jednom Ćosiću u književnosti, a drugom u politici.