Neokonzervativizam u Srbiji - Vuletić, Vladimir (Sociološki pregled, 2020)
U tekstu se ispituje rasprostranjenost neokonzervativizma u stanovništvu Srbije, kao pretpostavci koja čini mogućim politički neokonzervativni zaokret. S obzirom na to da je ocena o rasprostranjenosti neke pojave relaciona kategorija, ovde je rasprostranjenost neokonzervativizama merena, s jedne strane, u odnosu na period od pre deset, odnosno petnaest godina, a s druge strane, u odnosu na trenutnu rasprostranjenost drugih ideologija u stanovništvu Srbije. Uporedni okvir je konstruisan i merni instrumenti prilagođeni sekundarnim podacima koji su prikupljeni u okviru drugih istraživanja.