Percepcija međunacionalnih odnosa kroz prizmu bezbednosti Republike Srbije - Radončić, Hajradin M.; Karović, Samed M.; Jeftić, Zoran S. (Sociološki pregled, 2019)
U radu se analiziraju međunacionalni odnosi u Republici Srbiji koji mogu imati uticaj na bezbednost Republike Srbije. Cilj rada je da se sagledaju i objasne elementi relevantni za sistem bezbednosti iz ugla međunacionalnih odnosa kroz stavove pripadnika crkava i verskih zajednica. Istraživanje je obavljeno kroz anketno ispitivanje i usmerene orijentacione intervjue sa predstavnicima islamske zajednice na prostoru Republike Srbije, gde žive stanovnici ove zajednice,sa predstavnicima državne uprave, lokalnih i regionalnih vlasti.