Dušan Čkrebić, Kominterna. Burni događaji i njihove posledice po SFRJ i Srbiju - Rastović, Aleksandar P. (Sociološki pregled, 2019)
Tekst predstavlja kritički osvrt na studiju Dušana Čkrebića, poslednjeg, živog, najvišnjeg partijskog i državnog fukcionera SFRJ i Srbije o ulozi Kominterne, KPJ i Josipa Broza Tita u rastakanju Jugoslavije. Glavna autorova teza je da su osnove razbijanja Jugoslavije udarene na Četvrtom kongresu KPJ u Drezdenu 1928. godine, a prema direktivi Kominterne. Autor u knjizi iznosi i svoju ulogu u pokušaju državnog rukovodstva Srbije 1977. godine da izmeni Ustav iz 1974. godine koji je autonomne pokrajine Kosovo i Vojvodinu proglasio konsitutivnim elementima federacije. Ključne reči: Josip Broz Tito, Jugoslavija, Kominterna, Komunistička partija Jugoslavije, Plava knjiga, Srbija, Ustav 1974.