Krivične sankcije i programi ranog otpusta zatvorenika - Corlett, J. Angelo (Sociološki pregled, 2018)
Kažnjavanje kriminalaca je, kao tema, dugo predmet debate u penologiji, kriminologiji i sociologiji prava. U filozofiji uopšte, međutim, ima nerazvijenu istoriju, a posebno u filozofiji prava. Filozofski razgovori o programima ranog otpusta posebno manjkaju filozofiji prava i filozofiji morala. U državi Kaliforniji je više građana koji veruju da bi kriminalce trebalo tretirati sa mnogo više saosećanja nego što je to trenutno slučaj (iz njihove perspektive) uz sve što to naizgled implicira, dok ima i onih koji se zalažu za saosećajniji ali i oštriji tretman kriminalaca. Ovaj rad je pokušaj da se obezbedi filozofska jasnoća nekih pravnih, ekonomskih i moralnih pitanja koja se odnose na to da li su predloženi programi ranog otpusta u Kaliforniji kod krivičnh sankcija opravdani.