Teme iz medicinske sociologije na stranicama Sociološkog pregleda - Šuvaković, Uroš V. (Sociološki pregled, 2018)
U radu su predstavlјeni rezultati istraživanja o zastuplјenosti tema iz medicinske sociologije u časopisu Sociološki pregled u periodu 1938–2017. godina. Izvršena je klasifikacija tematskih područja iz kojih su objavlјivani radovi. Polazeći od pretpostavke da stanje u periodici odražava i razvijenost neke akademske discipline, a imajući u vidu dužinu posmatranog perioda, zaklјučeno je da je medicinska sociologija nedovolјno razvijena posebna sociologija u Srbiji, za razliku od njene subdiscipline – psihijatrijske sociologije, što je rezultat kako tradicionalno akademskih razloga, tako i razlike u njihovoj etabliranosti na visokoškolskim ustanovama u Srbiji.