Sociološki temati Bože Miloševića u Sociološkom pregledu - Milošević Šošo, Biljana č; Vukajlović, Mile M (Sociološki pregled, 2018)
Autori ukazuju na doprinos Bože Miloševića srpskoj sociološkoj misli, kroz njegove naučne radove koji su objavlјivani s kraja 80-tih godina prošlog vijeka pa do danas u časopisu Sociološki pregled. Konstatuje se da se njegov doprinos ponajviše ogleda u unaprjeđenju teorijskih osnova sociologije rada, iako ne zapostavlјa ni ostale sociološke teme neophodne za suštinsko razumijevanje savremenih društvenih procesa i odnosa.