Marginalne društvene grupe u Srbiji – pogled u prošlost - Popović, Radomir (Sociološki pregled, 2018)
Prikaz knjige Vladimira Jovanovića: Sjaj i beda varoškog života – marginalne skupine i državna reakcija u Srbiji 19. veka. Beograd: Zavod za udžbenike, 2017, 272 str.