Sociološka analiza tranzicije kao doprinos proučavanju društvenih promena - Nedeljković, Marina D (Sociološki pregled, 2018)
Prikaz knjige Uroša Šuvakovića: Tranzicija, prilog sociološkom proučavanju društ– venih pojava. Kosovska Mitrovica: Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini, 2014, 368 str.