Kvantofrenija – naučnik u brojkama i brojke u nauci - Mićanović, Aleksandar (Sociološki pregled, 2025)
Zbornik se bavi temom kvantofrenije, rastuće i konačno preovlađujuće prakse kvantifikacije društvenih nauka kroz prebrojavanje radova, na osnovu čega se mjeri njihov uticaj preko naučnih indeksa što dalje stvara potrebu da se objavljuje što više radova na odgovarajućim mjestima, dok sadržinski kvalitet radova pada u drugi plan – kvantitet naučnih radova se nameće kao kvalitet.