Neurosociologija: interdisciplinarno naučno polje - Leposavić, Ivana; Veljković, Jasna (Sociološki pregled, 2023)
Neurosociologija je relativno novo interdisciplinarno naučno polje. Granična disciplina između sociologije, socijalne psihologije, biologije i neuronauka. Ova naučna oblast pruža mogućnost da se potpunije razume interakcija između moždanog i interpersonalnog funkcionisanja analizirajući uticaj društvenih faktora na formiranje moždane organizacije i moždanih funkcija.