Prilog sociološkom proučavanju stanovništva - Stanojević, Nenad (Sociološki pregled, 2022)
U radu je dat osvrt na udžbenik prof. dr Suzane Marković Krstić Stanovništvo u sociološkom kontekstu. Na početku se ukazuje na značaj sociološkog proučavanja stanovništva, kao i na neophodnost multidisciplinarnog i interdisciplinarnog pristupa proučavanju ove tematike. Zatim se prikazuje struktura udžbenika i analiziraju ključna pitanja sociološkog proučavanja stanovništva kojim se autorka bavi.